Winter War 2016 – karsinnat ovat nyt käynnissä. Karsinnoilla haetaan 32:ta mies- ja naisurheilijaa, sekä neljää masterssia miesten ja naisten sarjassa loppukilpailuun, joka järjestetään 6.2.2016 Tampere Areenalla, Tampereen Kalevassa. Karsinnat kestävät kolme viikkoa. Tiistai iltaisin julkaistaan laji ja urheilijoilla on sunnuntai-iltaan asti aikaan tehdä oma suorituksensa.

12243211_534637163353729_1286413641252268636_n

Tulevaan kisaan on edellisistä kahdesta vuodesta poiketen pienennetty kisaajamäärää 40:stä per sarja 32:een per sarja eli loppukilpailupaikkoja on tarjolla kahdeksan vähemmän kummassakin sarjassa. Karsintojen merkitys korostuu, sillä hyvin harvat voivat enää pitää kisapaikkaa itsestäänselvyytenä. Valtaosa tulee jäämään ilman kisapaikkaa.

Miksi siis osallistua karsintaan, vaikka loppukilpailupaikka tuntuisi lähes mahdottomalta?

  • Omien heikkouksien/vahvuuksien havaitseminen: Karsinnoissa testataan urheilijoita useissa lajeissa, vastaan tulee todennäköisesti itselle parempia ja heikompia osa-alueita sekä liikekombinaatioita. Heikkoiuksien/vahvuuksien paljastuminen antaa osviittaa, mihin harjoittelussa tulisi jatkossa keskittyä.
  • Karsinnat antavat hyvän kuvan omasta kunnosta ja kuntotasosta: Vertailupohjana voi käyttää saln muiden urheilijoiden tuloksia tai koko karsinnan otantaa. Karsinta paljastaa missä kunnossa olet tällä hetkellä verrattuna Suomalaisiin CrossFit-urheilijoihin.
  • Yhteisöllisyys: CrossFit-salien toimintaan on aina kuulunut vahva yhteisöllisyyden tunne. Karsintoihin osallistuvat pääsevät jakamaan vertaistensa kanssa onnistumisen tunteita, iloa, surua, hikeä ja mahdollisesti kyyneleitäkin (toivottavasti onnen 🙂 ). Kun suoritus on ohi, tiedät varmasti miltä kanssaurheilijoista on tuntunut. Kannustaminen ja vilpitön toisen onnistumisesta nauttiminen ovat lajille ominaisia ja tätä kulttuuria haluamme vaalia mahdollisimman paljon.
  • Skaalattu sarja: Tämän vuoden karsinnassa on mukana skaalattu sarja, jossa lajit on muokattu hieman helpommiksi liikkeiden ja kuorman osalta. Skaalattuun sarjaan voi osallistua kuka vaan ja kynnys on tarkoituksella luotu matalaksi. Jos kilpaileminen kiinnostaa, mutta kokemusta ei vielä ole ollenkaan, on tämä sarja mahtava tapa aloittaa kisaura ja kerätä arvokasta kokemusta kilpailemisesta.
  • Omien rajojen löytäminen: Karsinnan lajeja tehdessä urheilija antaa itsestään varmasti kaiken, koska kyseessä kuitenkin on selkeästi kilpailu muita vastaan. Tämä tilanne voi siivittää monia henkilöitä suorituksiin, joita he eivät uskoneet edes mahdollisiksi. Jokainen urheilija oppii itsestään varmasti jotain uutta tämän kolmen viikon ajanjakson aikana.
  • Loppukilpailupaikka: Winter War -tapahtuma on yksi Suomen isoimmista ja vanhimmista toiminnallisen harjoittelun kilpailuista. Katsomo on täynnä, musiikki pauhaa ja urheilijat antavat parastaan. Tapahtuma on kehittynyt vuosi vuodelta ja vuonna 2016 on odotettavissa jälleen loistava kilpailu. Pelkästään kilpailemaan pääseminen on hieno kokemus, tuhatpäisen yleisön kannustus siivittää uskomattomiin suorituksiin. Päivän päätteksi kovimman työn tehneet palkitaan.

Valitse itsellesi sopiva sarja ja lähde kokeilemaan omia fyysisiä sekä henkisiä rajojasi!!

Karsintaan ilmoittautuminen tapahtuu TÄSTÄ!