Urheilijan lisäravinteet: Pakuri/CocoVi Super5/Spirulina

CocoVi Pakurijauheen hyödyt

Puhtaissa olosuhteissa koivun kyljessä kasvavasta lahottajasienestä, eli pakurikäävästä, saadaan kuivaamalla ja jauhamalla teen tapaan käytettävää jauhetta. Pakurijauheella on kiinnostavia vaikutuksia erityisesti itseään kovaa henkisesti ja fyysisesti rasittaville.

Pakuri lasketaan adaptogeeniksi, jolla kuvataan elimistöämme kohti tasapainotilaa vievää yhdistettä, yrttiä tai rohdosta. Ne ikään kuin adaptoivat geenimme elinympäristöömme sopiviksi; ”adapt-to-genes”. Adaptogeenit ovat siitä erityisen kiinnostavia, että henkisesti tai fyysisesti väsynyttä ne virkistävät ja ylikierroksilla käyvää taas rauhoittavat. Yksi adaptogeenien määritelmistä on myös, että niiden tulee olla ei-haitallisia. Ehkä tunnetuin adaptogeeninen kasvi on ginseng. Suomessa kasvavia adaptogeenejä ovat esimerkiksi pakuri ja ruusujuuri (Rhodiola Rosea).

Kun tunnet olosi nuutuneeksi, mutta esimerkiksi töitä olisi tehtävänä tai treenaamaan mentävä, testaa pakurijauhetta keitettynä juomana tekstin lopusta löytyvällä ohjeella. Saatat huomata saavasi siitä tasaista energiaa kahvin stimulanttivaikutuksesta poiketen. Toki pitkällä tähtäimellä on järkevää pureutua väsymyksen syihin oireiden tilapäisen hoitamisen sijaan.

Yleisimmin pakuria on tavattu käyttää vastustuskykyä kohottamaan ja flunssan ollessa tuloillaan. Myös immuniteetin tukijana on hyvä nauttia pakurijuomaa säännöllisesti.

Pakurijauheen käyttö

Pakurista saadaan uutettua tehoaineita tiiviimpään muotoon keittämällä. Keitä CocoVin pakurijauhetta 15-60 minuuttia (maun mukaan) välillä sekoittaen. Kaada teemukiin siivilän läpi ja nauti.

Myös pressopannu on kätevä sakan suodattamiseen ja keitetyn pakurinesteen säilytykseen. Voit käyttää vesiuutettua pakuria myös esimerkiksi erilaisten smoothieiden nesteenä.

Pakurin puhtaudesta voi aina olla varma, sillä se ei kasva kuin saasteettomissa ympäristöissä. Lisäksi CocoVin pakurijauheesta testataan mikrobiologinen laatu.

CocoVi Spirulina – Minttuinen vihersmoothie

Tämä vihersmoothie pursuu tumman vihreää väriä ja elinvoimaa! Pinaatti, spirulina ja minttu saavat seurakseen sitruunaa, muita hedelmiä ja inkivääriä – tämä on raikkain ja herkullisin smoothie pitkään aikaan!

Kahdelle:

Kaksi kourallista babypinaattia

Kourallinen vahvaa minttua

2 banaania

  1. 100 g pakastettuja mango- tai ananaspaloja (n. 2 dl paloina)

1/2 avokado

  1. ¼ luomusitruunasta (myös kuori käytetään)
  2. kahden cm:n pala tuoretta inkivääriä

1-2 tl CocoVi spirulina-jauhetta

2 – 2,5 dl vettä

  1. Pese sitruuna huolella, ja leikkaa siitä sopivan kokoinen pala (käytä myös kuori).
  2. Huuhtele pinaatit ja minttu. Kuori inkivääri ja banaani, ja laita ne blenderiin muiden raaka-aineiden kanssa.
  3. Sekoita korkeimmalla teholla kunnes smoothie on paksua, pehmeää ja vastustamattoman makuista!

Resepti: Tuulia Järvinen

CocoVi Super5 – Superpuuro

 

Supertuorepuuro:

1 dl CocoVin Super5-sekoitusta

1 dl kaurahiutaleita

2 dl kaurajugurttia

1 dl kermaista kookosmaitoa

Kuningatarkastike:

1 dl vadelmia

1 dl mustikoita

1/2 kypsä banaani

0,25 dl kermaista kookosmaitoa

  1. Valmista ensin superpuuro: sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna teketyä jääkaapissa yön yli.
  2. Kun puuro on valmista, valmista kastike: sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Tarjoile herkullinen ja superravitseva puuro ihanan kastikkeen kanssa!

Resepti: Tuulia Järvinen