Esittelyssä skaalattu sarja – Haasta itsesi, koe elämyksiä ja pidä hauskaa!

Liikkumisen tuoma ilo, tovereiden tuki, itsensä haastaminen ja ylittäminen. Winter Warin skaalattu sarja toimii väylänä käytännössä jokaiselle toiminnallisen harjoittelun harrastajalle päästä testaamaan kuntoaan ja pitämään samalla hauskaa.

Skaalattu sarja kulkee helmikuun alussa järjestettävän WW-kilpailun yleisen sarjan kanssa samaa reittiä: marras-joulukuussa järjestettävässä, kolmiviikkoisessa karsinnassa sarjojen osallistujat suorittavat kunkin kolmesta karsintalajista kotisaleillaan tietyn aikarajan puitteissa ja kirjaavat tuloksensa kilpailusivuille. Lopulta, viime vuoden tapaan, tälläkin kaudella sarjan kovakuntoisimmat lunastavat paikkansa Tampere Areenalle, WW:n kisakentille.

 

Mutta siis mikä ihmeen skaalattu?

Tässä yhteydessä sillä tarkoitetaan tasoa, missä karsinta- ja kisalajit on sovitettu niin, että mukaan voivat osallistua laajemmin tavalliset harrastajat ja kuntoilijat niin CrossFitin kuin muunkin toiminnallisen harjoittelun saralta; Esimerkiksi kilpailupainot ovat yleisen sarjan painoja pienemmät, kilpailupäivänä toimii vain kisaviikon lauantai, kilpailun volyymi on yleistä sarjaa matalampi ja lajit on muutoinkin suunniteltu jättäen ulkopuolelle vaikeampia teknisiä liikkeitä, kuten vaikka palomiespunnerruksia (muscle up) tai käsilläseisontaliikkeitä.

Skaalatun sarjan kautta ovi kilpailukokemukseen on siis auki entistä useammalle urheilijalle. Periaate sarjan takana onkin alkujaan ollut WW:n vastaavan tuottajan Hannu Pajarin mukaan tavallisten kuntoilijoiden ja harrastajien huomioimisessa, ja sitä se on yhä.

– Yksi tärkein asia on ollut se, että saadaan osallistettua muitakin kuin huippu-urheilijoita tähän hommaan mukaan. Sarjan kautta tavalliset urheilijat ja harrastajat voivat asettaa itselleen vaikkapa hyvän vuositavoitteen treenien suhteen. Lisäksi tavoitteemme on, että sarja loisi kaikilla karsinnan järjestävillä saleilla yhteishenkeä ja hyvän, positiivisen ilmapiirin. Ja että voisimme vuosittain tarjota myös näille skaalatun karsinnan parhaille tilaisuuden kilpailla kisapuitteissa kirkkaiden valojen alla areenalla, mikä taas luo positiivista fiilistä ja intoa näille urheilijoille ja mahdollisesti lisää sitä myös tulevaisuuttakin ajatellen.

– Tämä on myös hyvä keino tuoda esiin sitä, ettei toiminnallinen harjoittelu ole vain kaikkein kovakuntoisimmille tyypeille tai huippu-urheilijoille, vaan kenelle vaan, tuottaja lisää.

 

Tulevana talvena skaalattu sarja on WW:ssä mukana järjestyksessään kolmannen kerran. Talvella 2016-17 sarja oli mukana karsinnassa ja palkittiin kisoissa, viime kaudella karsinnat parhaat neljä miestä ja naista kilpailivat Areenalla kolmessa lajissa.

Tällä kaudella sarja tulee kuitenkin kohtaamaan merkittävän muutoksen: kilpailijamäärä on tuplattu, minkä myötä kilpailussa nähdään neljän nais- ja miesurheilijan sijaan yhteensä 8+8 kilpailijaa. Lisäksi jokaisen karsintaviikon voittaja palkitaan yhteistyökumppanin tuotepalkinnolla. Viime kisoissa mukana olleet urheilijat eivät saa osallistua uudelleen, minkä taustalla on tarkoitus antaa mahdollisuus uusille urheilijoille.

– Haluamme mahdollistaa positiivisen kokemuksen kilpailusta mahdollisimman monille. Pyrimme tätä kautta tuomaan entistä enemmän paitsi skaalattua sarjaa, myös harjoittelun myötä hyvinvointia esille. Viime kerralta saadun palautteen perusteella totesimme, että skaalattu sarja on erittäin hyvä lisäys kilpailuun ja että se on hyvä tapa saada lisättyä innostusta liikkumiseen tässä maassa paremmin, Pajari tiivistää.

Kisajärjestäjien tavoitteena on Pajarin mukaan innostaa koko kansaa liikkumaan ja voimaan sitä kautta hyvin. Vaikka sarja rakentuu ja huipentuu kilpailumielessä, on ajatus sen järjestämisessä peräisin kisatankoja ja nostolavoja merkittävimmistä seikoista

– Motivaatiota, elämyksiä, positiivisia asioita ihmisten elämään. Niitä pyrimme mahdollistamaan. Ja toivon mukaan nämä sitten kantaisivat elämässä pidemmällekin.

Skaalattu sarja

Mitä?
Sovitettu kilpailusarja toiminnallisen harjoittelun harrastajille, jolla ei ole aiempaa kisakokemusta ja jotka eivät lukeudu kuntotasoltaan yleiseen sarjaan.

Milloin ja miten?
Karsinta: Kolme viikkoa (27.11.–16.12.2018), yhteensä kolme omalla salilla suoritettavaa lajia. Karsintalajien parhaat palkitaan tuotepalkinnoilla.
Kilpailu: Kisaviikon lauantai (2.2.2019). Kilpailulajit skaalattu osasta yleisen sarjan lajeista, voittajat palkitaan kilpailujen palkintojenjaossa.

Mitä varten?
Elämyksiä, motivaatiota, hyvinvointioa ja positiivista mieltä – toiminnallinen harjoittelu on kaikkia varten.