Karsinta vko 1 yhteenveto + lajien 1 & 2 palkittavat (yhteistyössä Celsius)

Winter War 2019 – kilpailun ensimmäinen karsintaviikko on saatu päätökseen ja tulostaulu on vahvistettu viralliseksi.

YLEISKATSAUS

Viikko 1 piti sisällään kaksi lajia jotka tuli suorittaa peräkkäin niin, että lajien välissä oli pakollinen kolmen minuutin tauko. Lajissa 1 urheilijoita testattiin thrustereilla ja varpaat tankoon liikkeellä. Lyhyt 5 minuutin rykäisy oli mukana selvittämässä muun muassa kisaajien keuhkojen kapasiteettia sekä maitohapon sietokykyä. Lajissa 2 urheilijoiden tuli hakea viidessä minuutissa mahdollisimman suuri paino tankokompleksiin, joka sisälsi rinnallevetoja, etukyykkyjä ja työnnön. Tämä laji osaltaan testasi muun muassa urheilijoiden voimatasoja sekä painonnostotekniikan taloudellisuutta.

Laji 2 osoittautui monella urheilijalla kompastuskiveksi lajin 1 kovan sprintin jälkeen. Painoa oli monella tangossa hieman liikaa ja ensimmäinen karsintayritys päättyi lajin 2 viimeisen liikkeen, ylöstyönnön, epäonnistumiseen. Uusintayrityksiä nähtiin varmasti paljon saleilla ja onnistumisista todisteena toimii WodConnectin tuloslistaan kirjatut 427 vahvistettua tulosta.

Naisten skaalattu sarja keräsi tänä vuonna eniten ilmoittautuneita 148 urheilijalla. Miesten yleinen sarja keräsi 129 ilmoittautunutta, miesten skaalattu sarja 97 ilmoittautunutta ja naisten yleiseen sarjaan ilmoittautui 84 urheilijaa.

 

TULOKSET VIIKKO 1

Ensimmäisen karsintaviikon lajeja tukemassa on ollut Celsius. Viikon parhaat suoritukset kustakin sarjasta palkitaankin Celsiuksen tuotepalkinnoilla.

Naisten yleisessä sarjassa ensimmäisestä lajista suoriutui parhaiten Kajsa Ojala (CrossFit Jeppis) 117 toistolla, hän myös johtaa naisten karsintakisaa ensimmäisen kahden lajin jälkeen. Naisten skaalatun sarjan parhaasta tuloksesta lajissa 1 vastasi Anna-Riina Elo (Vetosali).

Miesten yleisen sarjan ykköslajin osalta vei nimiinsä Topias Romo (CrossFit Pieksämäki), vain tiebreak ajan erottaessa hänet toiseksi sijoittuneesta Janne Kakarisesta (Liikuntakeskus Core). Molemmat miehet tahkosivat yhteensä 123 toistoa. Skaalatussa sarjassa lajivoiton itselleen kahmi Eero Juvonen (CrossFit Takomo) ylivoimaisella 140 toiston tuloksella.

Toisessa lajissa nähtiin tiukka taistelu naisten yleisen sarjan puolella kun vain kaksi naista saavutti 90 kg:n rajapyykin. Roosa Ahonen (CrossFit East Turku) vei kuitenkin toisen lajivoiton Kajsa Ojalan nenän edestä 91kg huikealla nostosarjalla! Naisten skaalatun sarjan puolella eniten rautaa liikutti Päivi Burakoff (CrossFit Tehdas), suoritettuaan kompleksin 71 kilolla.

Miesten lajissa 2 nähtiin myös kovia suorituksia. Yleisessä sarjassa vuoden 2018 Winter War -mestari Joosua Eskelinen (CrossFit Huntti) antoi myrskyvaroituksen kanssakilpailijoilleen nostamalla kompleksin onnistuneesti 135kg:lla. Sosiaalisessa mediassa vilahti myös Eskelisen yritys kompleksista käsittämättömällä 142,5 kilon painolla, ylöstyönnön ollessa myös hänellä onnistuneen sarjan tiellä. Sija 9. lajista numero 1 takaa Joosualle kuitenkin jaetun kärkisijan karsinnassa kahden lajin jälkeen, lajin yksi voittaneen Topias Romon kanssa.  Markus Vilander (CrossFit Santasport) osoittautui miesten skaalatun sarjan osalta vahvimmaksi nostajaksi 106 kilon tuloksella.

 

kaikkien sarjojen Top 3 urheilijat ja suoritukset ensimmäisellä viikolla:

Naiset Laji 1 (yleinen)

 1. Kajsa Ojala (CrossFit Jeppis) – 117 toistoa
 2. Iina von Gruenewaldt (CrossFit Basement) – 116 toistoa
 3. Reeta-Mari Loukusa (CrossFit Santasport) – 114 toistoa

MIEHET Laji 1 (yleinen)

 1. Topias Romo (CrossFit Pieksämäki) – 123 toistoa
 2. Janne Kakarinen (Liikuntakeskus Core) – 123 toistoa
 3. John Tenhumäki (CrossFit Pieksämäki) – 122 toistoa

Naiset Laji 1 (skaalattu)

 1. Anna-Riina Elo (Vetosali) – 125 toistoa
 2. Salla Hakanen (CrossFit 33400) – 124 toistoa
 3. Diana Jamoido (CrossFit Basement) – 122 toistoa

MIEHET Laji 1 (Skaalattu)

 1. Eero Juvonen (CrossFit Takomo) – 140 toistoa
 2. Olli Santalahti (CrossFit Huntti) – 127 toistoa
 3. Eemeli Ihalainen (CrossFit Lauttasaari) – 125 toistoa

Naiset Laji 2 (yleinen)

 1. Roosa Ahonen (CrossFit East Turku) – 91 kg
 2. Kajsa Ojala (CrossFit Jeppis) – 90 kg
 3. Becka Wargh (CrossFit Jeppis) – 86 kg

miehet Laji 2 (yleinen)

 1. Joosua Eskelinen (CrossFit Huntti) – 135 kg
 2. Ville Parviainen (CrossFit Vantaa) – 132 kg
 3. Tommy Gädda (CrossFit Jeppis) – 128 kg

miehet Laji 2 (Skaalattu)

 1. Markus Vilander (CrossFit Santasport) – 106 kg
 2. Karo Hakkarainen (CrossFit SNL) – 105 kg
 3. Roope Leppänen (CrossFit Oulu) – 101 kg

Naiset Laji 2 (skaalattu)

 1. Päivi Burakoff (CrossFit Tehdas) – 71 kg
 2. Ria Seppälä (CrossFit Routa) – 70 kg
 3. Sanna Hänninen (Reebok CrossFit 33100) – 70 kg

KOKONAISTULOKSET (2/4 lajin jälkeen)

Naiset (yleinen)

 1. Kajsa Ojala (CrossFit Jeppis) – 3 pistettä
 2. Becka Wargh (CrossFit Jeppis) – 7 pistettä
 3. Mirka Henriksson (Reebok CrossFit Turku) – 8 pistettä
 4. Lilli Hedman (CrossFit 10K) – 10 pistettä
 5. Iina von Gruenewaldt (CrossFit Basement) – 16 pistettä

Naiset (Skaalattu)

 1. Diana Jamoido (CrossFit Basement) – 7 pistettä
 2. Marianne Tanninen (CrossFit Kuopio) – 20 pistettä
 3. Maija Engblom (CrossFit SixtyFive100)) – 22 pistettä
 4. Salla Hakanen (CrossFit 33400) – 26 pistettä
 5. Jenni Immonen (CrossFit SNL) – 27 pistettä

miehet (yleinen)

 1. Joosua Eskelinen (CrossFit Huntti) – 10 pistettä
 2. Topias Romo (CrossFit Jeppis) – 10 pistettä
 3. Mikko Aronpää (Unaffiliated) – 13 pistettä
 4. Miro Jussila (CrossFit Oulu) – 16 pistettä
 5. Mikko Ojala (CrossFit Rauma) – 17 pistettä

miehet (skaalattu)

 1. Eero Juvonen (CrossFit Takomo) – 5 pistettä
 2. Kalle Koivu (CrossFit Huntti) – 13 pistettä
 3. Eemeli Ihalainen (CrossFit Lauttasaari) – 23 pistettä
 4. Lauri Friberg (Reebok CrossFit Turku) – 24 pistettä
 5. Dani Eskola (CrossFit Huntti) – 27 pistettä

Yleisessä sarjassa 32 ja skaalatussa sarjassa 8 vähiten pisteitä kerännyttä urheilijaa kutsutaan kilpailemaan Winter War ’19 – päätapahtumaan 1.-2.2.2019. Tarkemmat tulokset löytyvät viralliselta tulostaululta, klikkaa itsesi leaderboardille tästä! 

Onnea kaikille viikon voittajille!!

Viikon 2 laji julkaistaan tiistaina 4.12 klo 12!