Karsinta vko 2 yhteenveto + lajin 3 palkittavat (yhteistyössä Reebok)

Winter War 2019 – kilpailun toinen karsintaviikko on saatu päätökseen ja tulostaulu on vahvistettu viralliseksi.

 

YLEISKATSAUS

Viikolla 2 urheilijoiden tehtäväksi julkaistiin 18 minuutin AMRAP (as many rounds/reps as possible), joka sisälsi soutua, seinäpalloheittoja, käsipainotempauksia, askelkyykkykävelyä käsipainon kanssa, muscle uppeja sekä tuplanaruhyppyjä. Lajissa siis pyrittiin tekemään mahdollisimman paljon toistoja annettuja liikkeitä, annetuilla toistomäärillä 18 minuutin aikana. Tässä karsinnan pisimmässä lajissa oli ensimmäistä kertaa WW:n karsinnan historian aikana mukana käsipainolla tehtäviä liikkeitä peräti kaksin kappalein. Yleisen sarjan urheilijat tekivät tempauksia sekä askelkyykkykävelyä paino pään yläpuolella, kun taas skaalattu sarja sai halutessaan käyttää tempauksen sijaan rinnallevetoa + työntöä ja askelkyykyissä paino sai levätä eturäkissä.

TULOKSET VIIKKO 2

Ensimmäisen karsintaviikon lajeja tukemassa on ollut Reebok. Viikon parhaat suoritukset kustakin sarjasta palkitaankin Reebokin tuotepalkinnoilla.

Niklas Ahdin ensimmäinen karsintaviikko ei varmasti mennyt ihan odotusten mukaisesti, mies nappasi lajeista 1+2 sijat 24 ja 29. Laji 3 meni yleisessä miesten sarjassa kilpailevan Ahdin (CrossFit Vantaa) osalta huomattavasti paremmin ja hän nappasi lajivoiton neljän toiston erolla treenikaveriinsa Ville Parviaiseen (CrossFit Vantaa). Molemmat herrat saivat täyteen kaksi täyttä kierrosta ainoina urheilijoina sarjassaan (Ahti 490 toistoa, Parviainen 486 toistoa).

Naisten yleisen sarjan puolella, WW’18:ssa toiseksi sijoittunut sekä aiemmin syksyllä Unbroken kisaa dominoinut Mirka Henriksson (Reebok CrossFit Turku) oli omaa luokkaansa karsinnan kolmannessa lajissa. Henriksson teki tuloksen 446 toistoa, jolla eroa seuraavaan tulokseen kertyi hurjat 90 pistettä. Jäi vain muutamasta toistosta kiinni ettei hän saanut valmiiksi kahta kokonaista kierrosta.

Miesten skaalatun sarjan parhaasta suorituksesta vastasi Andreas Franzén (CrossFit Jeppis) tuloksella 494 toistoa. Naisten puolella skaalatussa sarjassa voittajaksi itsensä taisteli Jenni Immonen (CrossFit SNL) 461 toistolla.

Kahden karsintaviikon jälkeen taistelu kisapaikoista käy kuumana! Miesten yleisessä sarjassa sijat 27.-36. erottaa vain 15 pistettä ja naisten yleisessä sarjassa sijojen 29.-38. välinen ero on vain 19 pistettä. Myös vuodelle 2019 laajennetun skaalatun sarjan kisapaikosta käydään kovaa kamppailua, kun miesten sarjassa karsintarajan läheisyydessä on kuusi urheilijaa 10 pisteen sisällä. Naisissakin sijan 8 ja sijan 19 välillä on vain 21 pistettä. Viimeiselle viikolle jää siis reilusti jännitettävää!

kaikkien sarjojen Top 3 urheilijat ja suoritukset toisella viikolla:

Naiset Laji 3 (yleinen)

 1. Mirka Henriksson (Reebok CrossFit Turku) – 446 toistoa
 2. Satu Roitto (CrossFit Kuusankoski) – 356 toistoa
 3. Kajsa Ojala (CrossFit Jeppis) – 351 toistoa

Naiset Laji 3 (skaalattu)

 1. Jenni Immonen (CrossFit SLN) – 461 toistoa
 2. Liisa Laikko (CrossFit Huntti) – 458 toistoa
 3. Anna-Riina Elo (Vetosali) – 451 toistoa

MIEHET Laji 3 (yleinen)

 1. Niklas Ahti (CrossFit Vantaa) – 490 toistoa
 2. Ville Parviainen (CrossFit Vantaa) – 486 toistoa
 3. Joosua Eskelinen (CrossFit Huntti) – 471 toistoa

miehet Laji 3 (skaalattu)

 1. Andreas Franzén (CrossFit Jeppis) – 494 toistoa
 2. Henry Alatyppö (CrossFit Nuijala) – 489 toistoa
 3. Eero Juvonen (CrossFit Takomo) – 476 toistoa

KOKONAISTULOKSET (3/4 lajin jälkeen)

Naiset (yleinen)

 1. Kajsa Ojala (CrossFit Jeppis) – 6 pistettä
 2. Mirka Henriksson (Reebok CrossFit Turku) – 9 pistettä
 3. Becka Wargh (CrossFit Jeppis) – 17 pistettä
 4. Nelli Nurmi (CrossFit East Turku) – 23 pistettä
 5. Satu Roitto (CrossFit Kuusankoski) – 27 pistettä

Naiset (Skaalattu)

 1. Jenni Immonen (CrossFit SNL) – 28 pistettä
 2. Maija Engblom (CrossFit SixtyFive100)) – 30 pistettä
 3. Karoliina Karkaus (Reebok CrossFit 33100) – 35 pistettä
 4. Marianne Tanninen (CrossFit Kuopio) – 37 pistettä
 5. Kaisa Haunia (Reebok CrossFit 33100) – 37 pistettä

miehet (yleinen)

 1. Joosua Eskelinen (CrossFit Huntti) – 13 pistettä
 2. Topias Romo (CrossFit Pieksämäki) – 16 pistettä
 3. Mikko Ojala (CrossFit Rauma) – 27 pistettä
 4. Ville Parviainen (CrossFit Vantaa) – 29 pistettä
 5. Niko Laakkonen (CrossFit Mikkeli) – 36 pistettä

miehet (skaalattu)

 1. Eero Juvonen (CrossFit Takomo) – 8 pistettä
 2. Dani Eskola (CrossFit Huntti) – 37 pistettä
 3. Antti Toikka (Vetosali) – 39 pistettä
 4. Nooa Fagerholm (CrossFit Nuijala) – 46 pistettä
 5. Tommi Kokkonen (CrossFit Svartbox) – 51 pistettä

Yleisessä sarjassa 32 ja skaalatussa sarjassa 8 vähiten pisteitä kerännyttä urheilijaa kutsutaan kilpailemaan Winter War ’19 – päätapahtumaan 1.-2.2.2019. Tarkemmat tulokset löytyvät viralliselta tulostaululta, klikkaa itsesi leaderboardille tästä! 

Onnea kaikille viikon voittajille!!

Viikon 3 laji julkaistaan tiistaina 11.12 klo 12!