Karsinta vko 3 yhteenveto + lajin 4 palkittavat (yhteistyössä Fast)

Winter War 2019 – kilpailun kolmen viikon pituinen karsinta on saatu päätökseen ja tulostaulu on vahvistettu viralliseksi. Kisaorganisaatio on lähettänyt kilpailijoille pyynnön videon toimittamisesta tarkastusta varten ja kun tarkistusprosessi on valmis lähetämme kisakutsut kisapaikan vastaanottoa varten.

YLEISKATSAUS

Viimeisen viikon laji ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Karsinnan päättävä napakka rutistus sisälsi kaksi yksinkertaista liikettä: Leuanvedot sekä yleisliikkeet boksin ylityksellä. Molemmat sarjat suorittivat neljä kierrosta. Yleisessä sarjassa urheilijat tekivät kierroksen aikana 20 toistoa per liike, skaalatussa sarjassa toistomäärät oli laskettu 15 toistoon per liike. Isoon osaan viimeisessä suorituksessa nousi henkinen kovuus. Liikkeiden ollessa yksinkertaisia ne urheilijat jotka pystyvät puristamaan itsestään kaiken irti saavat hieman etua. Isolla osalla urheilijoita lopputulos lajin jälkeen olikin vapaavalintainen lepoasento maassa maaten (kuvissa esitetty muutama esimerkki vaihtoehdoista). 

 

TULOKSET VIIKKO 3

Kolmannen karsintaviikon lajeja tukemassa on ollut Fast. Viikon parhaat suoritukset kustakin sarjasta palkitaankin Fastin tuotepalkinnoilla.

Kaikkien karsintaviikkojen voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä viikottaisten palkintojen lunastamisesta.

Miesten yleisen sarjan voiton viimeisessä lajissa vei Henry Oivo (CrossFit Kaarina) ajalla 8 min 16sek, tällä suorituksella hän varmisti kisapaikkansa sijoittuen koko karsinnassa sijalle 29. Topias Romo (CrossFit Pieksämäki) jatkoi tasaista vahvaa suorittamistaan ja nappasi kakkossijan lajista ajalla 8 min 20 sek.

Naisten puolella parhaiten yleisessä sarjassa pärjäsi Satu Roitto (CrossFit Kuusankoski). Hän kirkasti edellisviikon kakkossijansa lajivoittoon ajalla 9 min 29 sek. Naisissa vain kolme urheilijaa alitti 10 minuutin rajapyykin, Mirka Henrikssonin ja Pinja Hautasen ollessa kaksi muuta kilpailijaa jotka tähän pystyivät.

Skaalatun sarjan miesten kisassa parhaan ajan tykitti Jonas Saelens (Reebok CrossFit 33100). Hän voitti toiseksi tulleen Lauri Fribergin vain kolmella sekunnilla. Jonaksen voittoaika on 5 min 50 sek.

Naisissa Anna-Riina Elo (Vetosali) otti toisen lajivoittonsa karsinnan aikana ajalla 6 min 1 sek, eroa seuraavaan kilpakumppaniin Kaisa Hauniaan kertyi 22 sekuntia. 

KARSINNAN TULOKSET 

Kolmen tiukan karsintaviikon jälkeen olemme saaneet selville urheilijat, joille kisaorganisaatio lähettää kisakutsut. Kisapaikka tulee ottaa vastaan määräaikaan mennessä, muuten se luovutetaan seuraavana vuorossa olevalle.

Kisapaikoista käytiin äärimmäisen kovaa taistelua kaikissa sarjoissa ja vain muutama piste erotti pienimmillään urheilijat kisapaikasta ja varasijasta. 

Naisten yleistä sarjaa hallitsi Mirka Henriksson (Reebok CrossFit Turku). Hän ei yhdessäkään lajissa sijoittunut huonommin kuin neljännelle sijalle ja vei sarjan voiton 11 pisteellä. Toiseksi sijoittui Kajsa Ojala (CrossFit Jeppis) 16 pisteellä ja kolmannen sijan nappasi Becka Wargh ( CrossFit Jeppis) 22 pisteellä.

Miehissä Topias Romo (CrossFit Pieksämäki) vei lopulta ykköspaikan vuoden 2018 Winter War – mestari Joosua Eskelisen (Reebok CrossFit Turku) nenän edestä. Ero miesten välillä oli lopputuloksissa vain neljä pistettä, Romo 18 pistettä ja Eskelinen 22 pistettä. Kolmanneksi itsensä taisteli toinen entinen Winter War-mestari, kun vuosina 2013-2015 kisan voittanut Mikko Aronpää osallistui karsintaan useamman vuoden tauon jälkeen. Aronpää on asunut ja valmentanut Arabiemiraateissa jo muutamia vuosia ja aikoo matkustaa Tampereelle kilpailemaan helmikuussa.

Skaalatussa sarjassa naisten puolella Jenni Immonen (CrossFit SLN) suoritutui parhaiten kolmen viikon ja neljän lajin testistä keräten yhteensä 28 pistettä. Karoliina Karkaus ja Kaisa Haunia, molemmat Reebok CrossFit 33100:n urheilijoita, jakoivat toisen sijan 34 pisteellä.

Eero Juvonen (CrossFit Takomo) oli ylivoimainen miesten skaalatussa sarjassa. Hänen huonoin sijoituksensa lajeissa oli neljäs ja sarjan voitto irtosi 11 pisteellä, 39 pisteen erolla seuraavaan urheilijaan Tommi Kokkoseen (CrossFit Svartbox).

 

KARSINNAN Osallistumiskilpailun tulokset

Karsinnan järjestävien salien kesken järjestettiin kilpailu siitä kuinka monta karsinnan suorittanutta urheilijaa sali pystyisi keräämään. Eniten osallistujia kerännyt sali palkitaan kisojen virallisen välinekumppanin Very Black Cornerin tuotepalkinnoilla.

Tämä lähes 1000€ arvoinen tuotepaketti sisältää:

 • VBC Kelkka + vetoköysi
 • VBC Peg board
 • 1 x 4kg, 1 x 6kg ja 1 x 9kg VBC medballit
 • 2 kpl lisäpainovyö
 • 10 kpl Picsil BeeRopeja

Kokonaisuudessaan karsinnan teki läpi 338 urheilijaa. Eniten urheilijoita mukaan keräsi seuraavat salit:

 1. Reebok CrossFit 33100 – 28 urheilijaa
 2. Reebok CrossFit Turku – 17 urheilijaa
 3. CrossFit Kuopio – 15 urheilijaa

Voittaja sali on siis Reebok CrossFit 33100. Onneksi olkoon voittajalle!

kaikkien sarjojen Top 3 urheilijat ja suoritukset kolmannella viikolla:

Naiset Laji 4 (yleinen)

 1. Satu Roitto (CrossFit Kuusankoski) – Aika: 9min 29sek
 2. Mirka Henriksson (RCF Turku) – Aika: 9min 45sek
 3. Pinja Hautanen (CrossFit Paja) – Aika: 9min 55sek

naiset Laji 4 (skaalattu)

 1. Anna-Riina Elo (Vetosali) – Aika: 6min 1sek
 2. Kaisa Haunia (Reebok CrossFit 33100) – Aika: 6min 23sek
 3. Karoliina Karkaus (RCF 33100) – Aika: 6min 29sek

miehet Laji 4 (yleinen)

 1. Henry Oivo (CrossFit Kaarina) – Aika: 8min 16sek
 2. Topias Romo (CrossFit Pieksämäki) – Aika: 8min 20sek
 3. Janne Kakarinen (Liikuntakeskus Core) – Aika: 8min 42sek

miehet Laji 4 (skaalattu)

 1. Joonas Saelens (Reebok CrossFit 33100) – Aika: 5min 50sek
 2. Lauri Friberg (Reebok CrossFit Turku) – Aika: 5min 53sek
 3. Topias Tyni (CrossFit Santasport) – Aika: 6min 3sek

LOPULLISET KOKONAISTULOKSET (4/4 lajin jälkeen)

Naiset (yleinen)

 1. Mirka Henriksson (Reebok CrossFit Turku) – 11 pistettä
 2. Kajsa Ojala (CrossFit Jeppis) – 16 pistettä
 3. Becka Wargh (CrossFit Jeppis) – 22 pistettä
 4. Satu Roitto (CrossFit Kuusankoski) – 28 pistettä
 5. Pinja Hautanen (CrossFit Paja) – 39 pistettä

Naiset (Skaalattu)

 1. Jenni Immonen (CrossFit SNL) – 28 pistettä
 2. Karoliina Karkaus (Reebok CrossFit 33100) – 34 pistettä
 3. Kaisa Haunia (Reebok CrossFit 33100) – 34 pistettä
 4. Maija Engblom (CrossFit SixtyFive100)) – 43 pistettä
 5. Anna-Riina Elo (Vetosali) – 44 pistettä

miehet (yleinen)

 1. Topias Romo (CrossFit Jeppis) – 18 pistettä
 2. Joosua Eskelinen (CrossFit Huntti) – 22 pistettä
 3. Mikko Aronpää (Unaffiliated) – 30 pistettä
 4. Petteri Peuronen (CrossFit 10K) – 51 pistettä
 5. Justus Pöysti (CrossFit Basement) – 51 pistettä

miehet (skaalattu)

 1. Eero Juvonen (CrossFit Takomo) – 11 pistettä
 2. Tommi Kokkonen (CrossFit Svartbox) – 50 pistettä
 3. Lauri Friberg (Reebok CrossFit Turku) – 53 pistettä
 4. Nooa Fagerholm (CrossFit Nuijala) – 53 pistettä
 5. Antti Toikka (Vetosali) – 53 pistettä

Yleisessä sarjassa 32 ja skaalatussa sarjassa 8 vähiten pisteitä kerännyttä urheilijaa kutsutaan kilpailemaan Winter War ’19 – päätapahtumaan 1.-2.2.2019. Tarkemmat tulokset löytyvät viralliselta tulostaululta, klikkaa itsesi leaderboardille tästä! 

Onnea kaikille viikon voittajille ja karsinnan selvittäneille urheilijoille!!

Lippuja Winter War päätapahtumaan Tampere Areenalle on vielä hieman jäljellä. Osta omasi klikkaamalla sivun laidan “Osta lippuja”-linkkiä tai osoitteesta www.liveto.fi.