Winter War x MAJ yhdessä esittää: Hyvinvoinnin vaikuttajat – MAJ

 

MAJ / LINDA HUHTANEN: hyvinvointialan paluu tulevaisuuteen

Palvelut hyvinvoinnin ympärillä tarjoaa koko ajan uusia trendejä maailmalta, niin liikunnan, terveyden kuin kauneuden parista. Kuitenkin ala itsessään on polkenut vuodesta toiseen paikallaan, tuottaen palveluita samoin kuin jo vuosikymmeniä sitten. Vaikka muu maailma menee lujaa eteenpäin, on palveluiden tuottaminen hyvinvointialoilla vielä jäljessä. Todellisuudessa kukaan ei ole ratkaissut ongelmia jotka väistämättä astuvat asiakkaille ja meille alan yrittäjille eteemme kerta toisen jälkeen.

Olisiko aika vastata asiakkaiden kutsuun? MAJ.works tuo kauneus- ja hyvinvointipalveluita asiakkaiden toivomaan paikkaan; koteihin, työpaikoille, palvelutaloihin, tapahtumiin, ihan minne vain. Tärkeimpänä arvona on, että palvelut kuuluvat kaikille, saman arvoisina kuin me niitä tuotamme saleilla ja salongeissa. Siksi olemmekin luoneet alustan, jota kautta asiakkaat löytävät helposti alueensa palveluntarjoajat. MAJ.works-sivustolla he voivat varata, maksaa ja tilata palveluita mihin tahansa valitsemaansa osoitteeseen. Palveluntarjoajat taasen saavat käyttöönsä nykyaikaisen myyntikanavan joka hoitaa helposti kaiken – itse palvelua lukuun ottamatta tietenkin.

Monesti olen kuullut kysyttävän, että ostaako joku muka palveluita kotiinsa. Vastaus on kyllä. Tiedän, että ihmiset ostavat enemmissä määrin palveluita heidän luokseen, mikäli palveluita on saatavilla. Palveluiden merkitys tämän päivän arjessa on korkeammalla kuin koskaan ja jatkaa kasvamistaan. Se, miten työtä tuotetaan, miten asiakkaat palveluitaan haluavat, miten yrittäjät ja asiakkaat voivat toisensa kohdata, lisääntyy ja muuttuu koko ajan.

MAJssa emme usko, että liiketyöskentely olisi jäämässä pois kokonaan tai että kaikki asiakkaat haluaisivat täysin palvelunsa kotiin tai työpaikalle. Edelleen on asiakkaita, jotka haluavat tulla liikkeeseen nauttimaan ”omasta rauhasta”. Olemme kuitenkin halunneet rakentaa MAJn siten, että asiakkailla on mahdollisuus saada täysin vastaava palvelukokemus myös siellä missä he itse sitä toivovat ja tarvitsevat.

Niin kuin me kaikki tiedämme, Suomessa on Euroopan ikääntyvin kansa, jonka tarpeisiin tarvitsee myös vastata. Niin omista tutuistani kuin asiakkaistanikin löytyy henkilöitä joiden ikä ja kunto vaatii  palveluita lähemmäksi heitä. Pois lukemattakaan liikuntarajoitteisia henkilöitä. Ihmiset ovat kiireisiä, ja kiireen keskellä useasti oma hyvinvointi pääsee unohtumaan. Oli sitten kyse työstä, lapsiperheen ruuhkavuosista tai itselle asetetuista tavoitteista tai jostakin muusta. Siksi palveluiden ostaminen helposti ja kätevästi lähelle heidän luokseen on kysyttyä ja kasvaa entisestään.

MAJn idean taustalla on monta, niin omakohtaista kuin läheisen ongelmaa, jota olemme halunneet lähteä ratkomaan. Läheisen tarve palveluille, kuitenkaan näitä saamatta. Asiakkaiden halu saada palvelut heidän tarpeidensa mukaan joustavasti tai hankkia itse omiin tarpeisiin palveluita työnlomassa tai yritykseni muille tekijöille. Samanaikaisesti ammattilaisten työskentelytavat muuttuvat. Heidän halu tuottaa työtään joustavammin ja monipuolisemmin olematta sidoksissa vain yhteen liikkeeseen tai paikkaan. Haluamme monipuolisuutta ja uusia mahdollisuuksia työn tekoon.

“Ihmiset ovat kiireisiä, ja kiireen keskellä useasti oma hyvinvointi pääsee unohtumaan. Oli sitten kyse työstä, lapsiperheen ruuhkavuosista tai itselle asetetuista tavoitteista tai jostakin muusta.”

Kauneus- ja hyvinvointialat ovat markkinoilla hurjaa vauhtia kasvavia. Selkeästi tietoisuus hyvinvoinnista ja halu hoitaa itseään ovat kasvaneet, kiireen rinnalla. Palveluita ja niiden tuottajia on tarjolla jo hyvin moneen eri tarpeeseen. Eri kysymys kuitenkin on, kohtaavatko nuo tarpeet. Samalla kun ihmisten kaipuu hyvinvointiin ja itsensä huoltamiseen kasvaa, onko itse ala pystynyt vastaamaan kiireen aiheuttamiin arjen tarpeisiin, tarjoamalla palveluita joustavammin – niin asiakkaiden kuin palveluntarjoajien tarpeita myötäillen.

Vanhan sanonnan mukaan kukaan ei tule kotiovelta sinua hakemaan. Niin tarpeita kuin syitä sille miksi asiakkaat eivät tule luoksesi on monia, mutta mitä jos helpotamme sitä, miten palvelut löytävätkin asiakkaan luokse?

Yrittäjän näkökulmasta on kaikesta kyse loppujen lopuksi kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta. Kuulostaa mahdollisesti hyvin kylmältä lähestymistavalta. Siitä kuitenkin kaikesta on kysymys. Onneksi hyvinvointi- ja kauneusalalla tämä kohtaaminen yleensä myös tarkoittaa oikeiden ihmisten yhteen saattamista. Alamme ei ole kuitenkaan pystynyt hyödyntämään teknologian kehittymistä ja pysymään ajan hermolla – etenkään asiakastarpeiden suhteen, ja tarjota uusia tehokkaampia tapoja mahdollistaa tuo kohtaaminen.

Me MAJlla haluamme mahdollistaa sen, että tämä ala kasvaa entisestään, vastaa nykypäivän tarpeisiin ja haasteisiin, tekemällä siitä kaikesta helppoa ja nykypäivän teknologiaa hyödyntäen. Visiomme ei ole mikään hirveän vaatimaton. MAJn perusta on vahvoissa perhesiteissä, ja sieltä kumpuaa myös yrityksen nimi – kolmesta siskoksesta, joista vanhin on bisnesguru ja keskimmäinen tekki-intoilija. Siinä nuorimmassa ja MAJn varsinaisessa perustajassa nuo kaksi piirrettä yhdistyvät monen vuoden kokemukseen kauneus- ja hyvinvointialalta.

MAJn toiminnan ytimessä on pirunmoinen palo ja halu uudistaa alaa niin, että tekijät, yritykset ja asiakkaat voivat kohdata entistä paremmin. Energia, määrätietoisuus ja intohimo alaa ja sen uudistuksia kohtaan näkyvät kaikessa, mitä teemme.

– Linda