Esittelyssä: WW’20 demourheilija Iiris Rosenlöf

Talvella 2020 Winter Warin matkassa nähdään uusi demourheilija, suomalaisen CrossFit-kansan keskuudessa jo monille tuttu Iiris Rosenlöf. Viime kaudelta Suomen kovakuntoisimman teinin tittelin lunastanut, ulkomaillakin jo kisannut Iiris kuuluu lajin ehdottomiin suomalaislupauksiin ja toimii kauden aikana Winterin demourheilijana niin karsintalajien esittelyssä kuin itse kisapaikalla Tampereella helmikuussa. WW Media kysyi Iirikseltä karsinnan alla muutaman kysymyksen, niin että tutustutaanpa urheilijaan vielä hieman paremmin!

Ikä? 18
Kotikaupunki? Helsinki
CrossFit-tausta? 2,5 vuotta
Kotisali? CrossFit Takomo, Pitäjänmäki, Helsinki

Menossa juuri nyt? Abivuosi lukiossa

Millainen on taustasi liikkujana ja liikunnan parissa?
”Oon harrastanut paljon jo pienestä pitäen, jolloin mukana oli muun muassa paljon eri tanssilajeja. Suurimpana lajina itselle oli kuitenkin sirkus, jota harrastin kuusi vuotta ennen kuin CrossFit tuli kuvioihin. Siinä päälajejani olivat käsilläseisonta sekä aerial rope, eli katosta roikkuva köysi. Sieltä sai siis ihan hyvät lähtökohdat myös CrossFittia ajatellen. Muutenkin tuli tehtyä paljon akrobatiaa, treeniä oli silloin sellaiset 15 tuntia viikossa, ja lisäksi esiinnyin erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Sieltä tosiaan sai hyvän taustan, liikkuvuus ja kehonhallinta kehittyivät hyvin ja uusia liikeratoja on sen jälkeen ollut helpompi oppia. Tässä siis päätausta, mutta muuten on tullut myös tehtyä itsenäisesti eri juttuja, esimerkiksi juoksua ja oon juossutkin joitain puolimaratooneja. Mutta sitä ei tullut tehtyä sen vakavammin.”

Miten CrossFit tuli mukaan kuvioihin?
“Aloitin lajin, olikos se nyt 2017 toukokuussa. Joo, silloin menin On rampille. Olin itse asiassa jo sitä ennen, reilu vuoden aiemmin, löytänyt lajin, kun näin Netflixissä ensimmäisen Gameseistä (CrossFit Games) tehdyn dokumentin. Muistan, kun katsoin sen ja aattelin, että vitsit, tuonne haluaisin joku päivä! Etsin siinä kohtaa muutenkin jo uutta lajia, kun olin lopettelemassa sirkusta. Vanhemmat olivat kuitenkin siihen aikaan vielä sitä mieltä, että saattaisin olla vielä liian nuori siihen, sillä sitten kun teen jotain, teen täysillä. Harrastin siis vielä hetken sirkusta, kunnes menin On rampille. Ja sillä tiellä ollaan edelleen 🙂

Mitkä asiat ovat sinulle merkittävimpiä innon ja motivaation lähteitä?
“Totta kai se, että tässä lajissa on koko ajan asioita ja liikkeitä, missä voi kehittyä, sieltä tulee sellainen päivittäinen motivaatio. Siis kehittyä ja tulla paremmaksi. Sitten on tietysti myös tavoitteita kisa-areenoiden puolelta, vaikka ne asiat eivät välttämättä ole sellaisia mitkä olisi mielessä joka päivä kun meen treenaamaan. Mutta siis kuten monille muillekin, tästä on tullut elämäntapa. Crossfitin myötä oon saanut paljon samanhenkisiä kavereita ja treenaaminen on osa päivärutiinia. Se toimii myös henkireikänä, saa ajatuksia pois muusta elämästä.”

Mikä on seuraava varsinainen tavoitteesi, entä millä tavoin kausi kulkee tästä eteenpäin?
“Mahdollisesti ensi vuoden aikana päästä vielä yksilönä joihinkin Sanctionals-kisoihin mukaan. Tänä vuonna olin teinisarjassa mukana CrossFit Lowlands Throwdownissa, French Throwdownissa ja sitten oli kesällä myös Turun Tuomiopäivän Foodspring Invitational. Tavoite on nyt siis nousta eliittisarjaan, niin kun ikä vaatii. Nyt olen osa tiimiä joka karsi paikan Norwegian CrossFit Championshipiin (14.-16.2.2020). En ole koskaan ollut tiiminä missään, joten tää on tosi kivaa vaihtelua.”

“Nyt vaan treenaan kovaa ja valmistaudun, käyn ulkomaillakin tässä välissä. Sitten tuleekin jo Norja, ja keväällä tulee lisää karsintoja eri kisoihin. Ja sattuupa mukavasti myös ylppäritkin siihen sitten 🙂

Terveisiä WW:n lukijoille ja urheilijoille?
”Tsemppiä karsintoihin! Ne on.. mukavat 😉

Seuraa Iiristä myös Instagramissa: @iirisseija